Základní informace
Stejně jako klienti a cizí strávníci mohou i zaměstnanci (alias pracovníci) odebírat obědy.
Předpoklady
1. | Nejprve musí být v programu zaevidováni pracovníci. Postup jak vytvořit pracovníky najdete v kapitole Přidání nového pracovníka. |
2. | U každého pracovníka, který odebírá obědy musí být na záložce "Obědy" zaškrtnuto pole "Dostává obědy". (viz obrázek) Dále je doporučeno nastavit cenu oběda. Případně je možné určit rozvozovou trasu v poli "Na pracoviště". Pracovník tak může být součástí rozvozové trasy obědů.
 Karta pracovníka - záložka "Obědy" |
Přihlášení a odhlášení obědů
V programu Pečovatelská služba existuje více způsobů, jak pracovníkovi přihlásit obědy. Následuje výčet způsobů přihlášení nebo odhlášení obědů:
• | Pomocí karty pracovníka (viz obrázek výše) určením měsíce a roku a stisknutím tlačítka "Přihlásit ..." se otevře okno nástroje Kalendář, kde je poté možné přihlásit oběd pracovníkovi stejně jako klientovi. |
• | V nástroji Měsíční účtování, kde jsou zobrazeni všichni strávníci. Pomocí tlačítka "Filtr..." pak jdou vyfiltrovat jen pracovníci.
Tip: Pokud se nějaký pracovník nezobrazuje v tabulce, klikněte na tlačítko "Předpokládat vše", příp. zkontrolujte předpoklady pracovníka pro odběr obědů. |
• | V plachtě, kde je funkce přihlašování stejná jako u klientů. Nástroj plachta pro zaměstnance najdete v programovém menu Obědy / Plachta zaměstnanci. |
• | Pokud preferujete zobrazení podle rozvozové trasy, bude Vám užitečný nástroj Denní objednávka. |
|