Obědy zaměstnanců

Obsah  Nahoru  Předchozí  Následující

Základní informace

Stejně jako klienti a cizí strávníci mohou i zaměstnanci (alias pracovníci) odebírat obědy.

Předpoklady

1.Nejprve musí být v programu zaevidováni pracovníci. Postup jak vytvořit pracovníky najdete v kapitole Přidání nového pracovníka.
2.U každého pracovníka, který odebírá obědy musí být na záložce "Obědy" zaškrtnuto pole "Dostává obědy". (viz obrázek) Dále je doporučeno nastavit cenu oběda. Případně je možné určit rozvozovou trasu v poli "Na pracoviště". Pracovník tak může být součástí rozvozové trasy obědů.
Karta pracovníka - záložka "Obědy"

Karta pracovníka - záložka "Obědy"

Přihlášení a odhlášení obědů

V programu Pečovatelská služba existuje více způsobů, jak pracovníkovi přihlásit obědy. Následuje výčet způsobů přihlášení nebo odhlášení obědů:

Pomocí karty pracovníka (viz obrázek výše) určením měsíce a roku a stisknutím tlačítka "Přihlásit ..." se otevře okno nástroje Kalendář, kde je poté možné přihlásit oběd pracovníkovi stejně jako klientovi.
V nástroji Měsíční účtování, kde jsou zobrazeni všichni strávníci. Pomocí tlačítka filtr16x16 "Filtr..." pak jdou vyfiltrovat jen pracovníci.
tipTip: Pokud se nějaký pracovník nezobrazuje v tabulce, klikněte na tlačítko "Předpokládat vše", příp. zkontrolujte předpoklady pracovníka pro odběr obědů.
V plachtě, kde je funkce přihlašování stejná jako u klientů. Nástroj plachta pro zaměstnance najdete v programovém menu Obědy / plachta16x16 Plachta zaměstnanci.
Pokud preferujete zobrazení podle rozvozové trasy, bude Vám užitečný nástroj Denní objednávka.

© 1994 - 2021 Petr Zajíc software

Navštivte blog programu | Jukněte na náš Facebook | Další aplikace